AIVImedia.hub
37 supporters
Am încheiat cu succes Școala pentru jurn ...

Am încheiat cu succes Școala pentru jurnalism participativ de la Voineasa

Feb 04, 2022

Dragi susținători,

Pe lângă conținutul de calitate pe care îl creăm prin eforturile de documentare și redactare ale voluntarilor noștri, încercăm să îi și susținem în procesul de învățare și dezvoltare a laturii jurnalistice. Astfel, încercăm să creăm ateliere, tabere și sesiuni online prin care aceștia să învețe atât tehnici de realizare a unor materiale calitative și coerente, cât și partea tehnică a ceea ce înseamnă jurnalismul.

Colaj foto de Ioana Stănișor

Urmând acest țel, am organizat, în perioada 25-28 ianuarie 2022, „Școala de jurnalism participativ” la Voineasa, în județul Vâlcea, menită atât promovării valorilor morale și culturale ale județului, cât și instruirii unei redacții tinere și plină de inițiativă. Școala a avut în componența ei diferite ateliere precum: introducerea în jurnalismul narativ - identificarea subiectelor și documentarea acestora, ateliere de fotografie și ilustrație, tehnici de editare și finisare a articolelor, exerciții practice și sesiuni de brainstorming.

Feedback-ul general a fost îmbucurător, participantele fiind încântate de perspectiva unei oportunități de voluntariat în acest domeniu. Totodată, au fost localizate subiecte de interes local, pe care noua redacție vâlceană dorește să le dezvolte în viitorul apropriat. Ne bucură enorm să vedem tineri pasionați, care își doresc să își dezvolte latura jurnalistică, pentru că înțelegem că prin acest procedeu creăm un mediu propice dezvoltării unei gândiri analitice, ce îi poate ajuta în viitor, fie că doresc sau nu să urmeze o carieră în domeniul acesta.

Fotografie de Oana Zăuleț

Suntem nerăbdători să urmărim viitoarele materiale scrise de proaspăt înființata redacție vâlceană! Desigur, școala de jurnalism participativ nu ar fi fost posibilă fără ajutorul fundraiserilor și a oamenilor care ne sunt alături și ne susțin în crearea unor astfel de acțiuni, oameni care cred în educația non-formală! Mulțumim Fundației Comunitare Vâlcea, pensiunii Lazăr (Voineasa), print shopului HintPoint (Cluj Napoca), dar mai ales fundraiserilor și donatorilor care au participat la Vâlcea Forest Run 2021 și ne-au ajutat astfel să ne vedem... școala cu ochii ^^

-- Vă mulțumim pentru că ne susțineți și vă așteptăm cu participări, propuneri și inițiative pe care le putem duce mai departe împreună!

Fotografie de Ioana Stănișor

Enjoy this post?

Buy AIVImedia.hub a coffee

More from AIVImedia.hub