Ionuț SMM
2 supporters
Fotografia urbană

Fotografia urbană

Mar 14, 2023

Cum am ajuns eu să fac fotografie urbană?

Păi dintr-o joacă, de fapt am fost pus în această postură de către Xiaomi România care mi-a pus în brațe un smartphone, la alegere ( evident că l-am ales pe ăla cel mai rachetă :D ), și na treci la făcut de poze.

Am ales un Xiaomi 13 Pro pentru o zi de poze, la o plimbare prin oraș.

Ce a ieșit nu vreți să știți ! :)))

De fapt o să știți că de aia vă scriu acest articol să vă spun isprava mea!

Evident o să vă arăt și pozele rezultate.

Să stabilim o treabă din capul locului - eu nu am nici o treabă cu făcutul de poze, dar o să imi dau interesul pentru asta pe viitor.

Primele mele experiențe cu fotografia de urbanism au început în anul 2006, cu un Canon A 530.

Ăsta a fost primul meu aparat cu care mi-am început a colinda Bucureștiul la pas, din Dristor - Nicolae Grigorescu până în Dobroiești printre toate rasele de câini necunoscute și neidentificabile, în forme de mutații continue.

Ce treabă are acest aparat cu experiența mea pe care am avut-o cu Xiaomi 13 Pro ?

Păi de la acest aparat am rămas cu amintiri plăcute, unde am învățat să mă uit la comunitățile prin care treceam, punându-mă în situațiile cele mai bizare de a surprinde cadre cât mai ne-atractive pe care un fotograf normal le-ar evita.

Ei bine eu cu aparatul ăsta pozam fără nici o reținere stive întregi de gunoaie sau construcții degradate, sau terenuri lăsate de izbeliște, asta pentru că toate fotografiile pe care eu le făceam, erau parte a analizei mele în proiectele de urbanism.

Xiaomi 13 PRO

Xiaomi 13 Pro odată ajuns în mâna mea, parcă m-a transpus înapoi în timp, aducându-mi aminte de momentele în care eram student, și totodată fiind ușor invidios pentru că eu nu am avut un astfel de device la vremea respectivă.

Ei bine, am început excursia - plimbarea prin oraș.

Este o mare diferență de percepție asupra unui oraș atunci când este străbătut la pas, ceea ce am și făcut în această sâmbătă.

Am folosit acest model de Xiaomi si pentru o zi de dailyvlog pe care vi-l las aici, pentru a vedea cât de bine filmează, dar mai ales cât de bine stabilizează!

Revenind la fotografia urbană.

Sâmbăta aceasta, ajungând la comanda acestui Flagship de la Xioami mi-a trezit cumva interesul de a reveni la această veche pasiune de fotografie urbană, o fotografie mai diferită.

Scopul fotografiei urbane nu este doar de a surprinde frumosul și perfectul, ci mai ales lucrurile care nu sunt conforme în comunitatea în care ,,pozăm".

Cu toate că nu am rămas cu acest smartphone ( ce frumos ar fi fost :)) ) , partea interesantă este că voi mai reveni în calitatea de turist chiar și în orașul în care locuiesc..

Mă consider câștigat, asta pentru că nu în fiecare zi apare ceva în viața ta care să îți genereze o nouă pasiune, sau în acest caz să îți reactiveze.

Cu toate astea, daca facem o paralelă de la trecut la prezent, imaginați-vă aparatul foto de mai sus că este un fel de 10% din cât poate un astfel de device slim, compact și foarte premium așa.

Cum sunt pozele cu Xiaomi 13 Pro

Eu am rămas plăcut impresionat, eu ca amator.

Am făcut o mică selecție dintre pozele pe care le-am realizat sâmbătă pe care le vedeți mai jos

Aștept părerile voastre dar și intrebări despre cum se comportă acest model la poze

Enjoy this post?

Buy Ionuț SMM a coffee

More from Ionuț SMM