Ovidiu Roman
14 supporters
Tu ești Tatăl meu (song story)

Tu ești Tatăl meu (song story)

May 03, 2023

Cântecul „Tu ești Tatăl meu” l-am scris în anul 2016, într-o perioadă în care îl descopeream pe Dumnezeu ca tată.

Îmi amintesc că ascultam predica păstorului meu, care vorbea despre Dumnezeu într-un mod așa de frumos. Îi descria mila Lui, blândețea, dragostea cu care ne primește, iar asta mi-a dat mai mult curaj să îl caut pe El.

Țefania 3:17 spune că : „Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui și nu va mai putea de veselie pentru tine.”.

Acesta a fost unul dintre versetele de unde m-am inspirat.

Chiar în data de 4 octombrie 2016, locuiam la cămin în Oradea. Nu prea cunoșteam pe nimeni. Era perioada în care începeau facultățile, era un nou început. Și eu aveam nevoie de o reasigurare a faptului că Dumnezeu este cu mine. Așa că fix în acea zi mă închinam în camera mea, cântam, iar dintr-o dată mi-a venit ideea cântecului. Având în minte și ideile din predica păstorului meu, am început să le așez pe foaie. Puțin câte puțin au început să prindă contur și melodia, și versurile. Este unul din cântecele la care nu am reușit să îi potrivesc o a doua strofă, așa că am pus în locul ei un bridge.

Dorința mea în ce privește acest cântec este să aducă mângâiere, liniște și pace în inimile care au nevoie de lucrurile astea. Sunt atâția oameni care nu au avut privilegiul de a avea părinți, dar pe care Dumnezeu îi iubește atât de mult (încât a dat pe Fiul pentru ei), și îi vrea aproape de El. Fiecăruia dintre noi El vrea să se descopere ca Tată.

Îmi amintesc că în perioada aia descoperisem și cartea „Baraca (The Shack)”, care din nou, m-a provocat să-mi pun semne de întrebare.

Cine este curios de cântec, îl poate asculta pe Youtube (în curând pe toate platformele), pe link-ul următor:

Youtube Spotify Youtube Music Apple Music

Enjoy this post?

Buy Ovidiu Roman a coffee

More from Ovidiu Roman