Ovidiu Roman
14 supporters
Călătorie în producția muzicală (2019-20 ...

Călătorie în producția muzicală (2019-2022)

Jan 02, 2023

Deci, călătoria mea în producția muzicală a început de fapt când eram în liceu, prin clasa a 12-a (2014-2015). Îmi amintesc că primisem un Macbook alb mai vechi de la un prieten, și așa am descoperit GarageBand. Am început să combin niște loop-uri, instrumente, și chiar am făcut cap-coadă câteva cântece în felul acesta, pe care nu le-am împărtășit cu mulți oameni.

Oricum, timpul a trecut, și m-am regăsit în anul 2018, locuind în alt oraș (la 800 de km de orașul în care m-am născut), cu dorința de a descoperi mai mult despre producția muzicală. La sfârșitul anului, mi-am cumpărat un Mackbook Pro (mid 2012) second-hand, mi-am luat licența pentru Logic Pro X, și și am început să învăț cum să-l folosesc.

Undeva prin anul 2020, cred că în timpul pandemiei, mi-am cumpărat niște cursuri online. Preferatul meu a fost cursul „Music + Audio Production in Logic Pro X - The Complete Guide”, pe care l-am achiziționat de pe Udemy. L-am început în 2020, și l-am terminat în 2021. Am învățat foarte multe lucruri, despre cum să produc, mixare, editare, toate funcțiile software-ului.

După aceea, în anul 2021 am produs prima mea piesă. A fost o piesă a altcuiva, și a fost o producție provocatoare, care a durat 5 zile. Ăsta da început. Este vorba de un colind, și am avut la dispoziție doar câteva zile să producem piesa de la zero. A fost o experiență foarte frumoasă. Între timp, tot în anul 2021, am avut privilegiul să învăț despre producția muzicală de la un prieten bun, Fineas, care m-a îndrumat foarte fain în zona de mixing.

În anul 2022, am produs 9 cântece (de ale mele + ale altora), și a fost o călătorie foarte plăcută. A fost nevoie de multă creativitate, vulnerabilitate, mult timp și distracție. Cântecele pot fi ascultate în celelalte postări ale mele, sau pe canalul meu de Youtube.

Iar de acum încolo, urmează niște proiecte personale foarte faine, în colaborare cu alți artiști, urmează producția pieselor altor artiști, audiobook-uri, și multe altele.

Cam despre asta e vorba în călătoria mea cu producția muzicala până acum.

Enjoy this post?

Buy Ovidiu Roman a coffee

More from Ovidiu Roman