Електронні книги

Електронні книги

Apr 28, 2024

"Каселона". Шалений рейс (фантдетектив)

Затятий самітник, «дівчина з новин», батько-одинак, наречена мафіозі, лінивий геній, фальшивий кіборг і товариський привид… Вони не друзі і не союзники – звичайні попутники, яких звела «Каселона».
Ось тільки у долі свої плани на цей рейс. Таємниці минулого та сьогодення отруюють повсякденне життя, нерозкрите вбивство трирічної давності стало ключовим моментом афери, в якій «Каселоні» дали головну роль.
Невідомий ворог сильний, але він не знає, з ким зв’язався! Пасажирам та екіпажу до снаги будь-яка справа. Щоправда, для перемоги їм доведеться об’єднатись… І як це зробити, якщо вони дратують одне одного до нестями?

https://booknet.ua/book/kaselona-shalenii-reis-b403474

https://arkush.net/book/7266

*****************************************************************

"Каселона". Природний добір"

Затятий самітник, скандальна знаменитість, нахабний бунтар, лікарка для інопланетян, принцеса-втікачка, монстр із довідкою та часом слухняний хижак… Їх звела «Каселона», і їм доведеться стати командою, бо в черговому пункті призначення чекає небезпечний сюрприз.
Імодаліс – далека планета, де процвітає монархія, а народ пов’язано боргами предків. Усі кажуть, треба щось міняти, але у короля та його підданих різні погляди на майбутнє. Назрівають заворушення, і «Каселона» знову в центрі подій. Її заманили в цей світ, щоб використати і знищити, ось тільки екіпажу такі перспективи зовсім не до вподоби.

https://booknet.ua/book/kaselona-prirodnii-dobr-b422699

*****************************************************************

Шазілір. Заборонений день (детективне фентезі)

Місто, де зникають люди, – відтепер так кажуть про Шазілір. Щомісяця одна людина незалежно від статі, віку чи статку виходить із дому і не повертається. Вигадка? Містифікація? Міська легенда? Ті, кого торкнулася біда, думають інакше.
Міка звикла ховатися в тіні. Таких, як вона, називають проклятими – чи обдарованими. І що ж робити, якщо саме їй вдалося знайти зв’язок між злочинами? Бути непомітною – вижити, привернути увагу – закінчити свої дні у вогні. Та вона ризикне і погляне в обличчя страху. Місто треба позбавити «прокляття», нехай для цього і доведеться працювати з тим, хто живе в її кошмарах.

https://booknet.ua/book/shazlr-zaboronenii-den-b412587

****************************************************************

Шазілір. Полум'я нового дня (детективне фентезі)

Мисливці за чаклунами прибули до Шазіліра, щоб зробити його своєю новою домівкою, але їхнього ватажка вбито і навколо коїться хаос. Розслідування зайшло в глухий кут. Політичні інтриги? Чаклунство? Помста? Чи це щось особисте? Доказів майже немає, підозрюваних занадто багато.
Міка звикла ховатися в тіні. Таких, як вона, називають проклятими – або ж обдарованими. Та в неї є ті, заради кого варто ризикнути. Дар допоможе знайти вбивцю, а все інше… Вона запевнила себе, що готова до боротьби. У Шазілірі більше ніколи не буде спалювань, хай для цього й доведеться повірити тому, хто зовсім недавно жив у її кошмарах.

https://booknet.ua/book/shazlr-polumya-novogo-dnya-b418884

*****************************************************************

"Опальна принцеса". В пошуках Дракона" (детективне фентезі)

Мене звуть Аня, і запевняю: я – не шпигунка, не кілер і не нечиста сила, хоча в чужому світі на мене поспішили навісити саме ці ярлики.
Я не полювала на безпутного принца Ендера, не спокушала шаєра Рікадора і не намагалася воскресити Дракона-засновника. Мені взагалі не цікаві придворні інтриги, але список звинувачень чомусь розширюється!
Єдиний спосіб виплутатися з усього цього – знайти відповідального за моє переміщення розумника і повернутись додому. Перша підказка – слова «Опальна принцеса», написані кирилицею. Друга – Айра Керейра, героїня моїх снів. Щоправда, тут Айрою вважають мене… Але, впевнена, це не буде проблемою!

https://booknet.ua/book/opalna-princesa-v-poshukah-drakona-b243117

https://arkush.net/book/3473

Оповідання - "Особливе завдання"

Несподіване підвищення, новий напарник, просте завдання… І що могло піти не так?
Ха! Якщо у справу втручається шаєрон Ендер – абсолютно все!

https://booknet.ua/book/osoblive-zavdannya-b402911

*****************************************************************

Агентство "Шарашка та партнери" (міське фентезі, любовне фентезі)

Керівник грубий та агресивний? Немає перспектив? Недостатньо романтики та пригод? Повсякденні клопоти зводять з розуму? Не турбуйтесь! Агентство «Шарашка та партнери» зробить ваше життя кращим.
Готівковий\безготівковий розрахунок, приймається оплата їжею.
Примітка 1: значення слова «краще» визначає замовник. Агентство не несе відповідальності за неправильне використання термінів. Примітка 2: щоб уникнути непорозумінь, формулюйте замовлення чітко і ясно. Примітка 3: пам’ятайте, що у багатьох «прекрасних принців» є не лише захопливі таємниці, але й серйозні проблеми.
Попередження: обережніше з бажаннями – ми справді можемо їх виконати!

https://booknet.ua/book/agentstvo-sharashka-ta-partneri-b65340

https://arkush.net/book/20129

Оповідання - "Ефект довіри, або З Новим роком, земляни!"

Цієї новорічної ночі Шарашка збирався добряче погуляти, але зустрів найдовірливішу дівчину в світі, і грандіозні плани зруйнувалися за мить.
Можливо, воно й на краще? Він ніколи не дивився на своє життя з погляду інших, однак вразлива Ксеня – як індикатор фальші, вона переверне все з ніг на голову і зробить свято незабутнім.

https://booknet.ua/book/efekt-dovri-abo-z-novim-rokom-zemlyani-b368349

*****************************************************************

Спадкоємці Віанди (фантдетектив)

Ділен Рокс, найбагатша людина Віанди, вписав Флору у свій заповіт, і її життя повністю змінилося. Ні, не на краще – несподівана спадщина принесла лише сумнівну славу, підозри у вбивстві, ворожнечу із синами мільярдера та нескінченні питання.
У чиєму минулому притаїлися відповіді? Геть усе вказує на те, що Рокси приховують брудні таємниці, але врешті Флора розуміє: вона теж замішана! Треба лиш з'ясувати, в чому саме і як це позначиться на її долі.

https://booknet.ua/book/spadkomc-vandi-b412336

https://arkush.net/book/13870

Оповідання "Все складно"

«Не бери чужі історії близько до серця і не вір кожному слову клієнта», – повчав напарник Жасмин, тому що вона не звикла емоційно відсторонюватися під час розслідувань, і майже завжди це завдавало неабияких проблем.
Що ж, чому б не попрактикуватися, поки він у від’їзді?
Ну справді, чом би й ні?..

https://booknet.ua/book/vse-skladno-b418650

*****************************************************************

Проклята наречена і таємниці Пагорбів (любовне фентезі, пригодницьке фентезі)

Айріс судилося розбивати серця чоловіків. У буквальному сенсі – той, хто погодиться з нею одружитися, перетвориться на кришталь. Це прокляття король використовує проти своїх ворогів, і його чергова мета – непокірний князь далеких Пагорбів.
Усі знають: майбутній шлюб – смертний вирок, і дива не станеться. Але Айріс вирішила посперечатися з долею. Нехай чари обманути не можна, та людей обвести довкола пальця досить просто. Потрібні лише спільники, план і…
І крапля удачі, бо жених та його прихильники теж не в захваті від перспектив і готові позбутися небажаної нареченої будь-яким способом.

https://booknet.ua/book/proklyata-narechena-tamnic-pagorbv-b406589

https://arkush.net/book/17021

Оповідання - "Мотивація, або Кохання на всі часи"

Етьєна знайшла своєму сину ідеальну наречену. Ця дівчина вродлива, розумна, позитивно впливає на нього і, найголовніше, він сам шукає з нею зустрічей!
Здається.
Чи не з нею?..

https://booknet.ua/book/motivacya-abo-kohannya-na-vs-chasi-b412440

Оповідання "Чого ти хочеш?!"

Ліка живе у притулку і гадки не має, як складеться її доля за два роки, після повноліття і отримання паспорта. Всі навколо спішать висловити свої поради і влаштувати для неї достойне майбутнє, ось тільки їй хочеться почути не чужі сподівання з нотками зверхності, а елементарне:
– Ліко, чого хочеш ти?

https://booknet.ua/book/chogo-ti-hochesh-b418355

*****************************************************************

Шанс для невдах, або Прощавай, Академіє! (детективне фентезі, пригодницьке фентезі)

Літній підробіток в Академії магії – це легкі гроші, столичні розваги та можливість забути того, хто мав нахабство розбити мені серце. Я сподівалась на веселощі та добре оплачуваний відпочинок, але доля розпорядилась інакше. Навколо глушина, на горизонті маячать зловісні Драконячі гори, а я змушена шукати вбивцю серед… «убивць».
Мої підопічні – ліниві невігласи, що хочуть будь-що розпрощатися з Академією. Для магів вони – порожнє місце, люди бояться їх як вогню. Але навіть невдахи мають право на шанс. А як учинити з тим, у кого руки забруднені кров'ю?..

https://booknet.ua/book/shans-dlya-nevdah-abo-proshchavai-akadem-b372103

*****************************************************************

Право на шанс (пригодницьке фентезі)

Я жила як у казці, доки не з’явилася та, кому за правом народження належало моє життя. Мене оголосили втіленням зла і звинуватили в чужих злочинах. Минуле виявилося брехнею, і тепер я – втікачка, у якої забрали навіть ім’я.
Надії немає, майбутнє оповите туманом, у планах одне – вижити.
Я вірила, що змирилася, та зустріла тих, хто не визнавав поразок. І мені довелося погодитись: кожен має право на шанс, і саме час цим правом скористатися.

https://booknet.ua/book/pravo-na-shans-b357370

*****************************************************************

Жовтий ліхтар, або Відьми грають чесно! (пригодницьке фентезі)

Біля мого будинку горить старовинний жовтий ліхтар, збираючи тих, хто потребує допомоги. Я виросла серед чужих проблем і навіки засвоїла: покликання відьми – творити добро. Та що вдієш, коли сімейна справа зовсім не до душі?
Робота при веллійському дворі – гарний привід вирватися з-під батьківського крила. Навіть брат погодився, що це легко і весело, а він знається в розвагах. Ми разом взялись за простеньке завдання і… Все пішло шкереберть!
Навколо – не столиця, а дика Пустка. Наш вінценосний підопічний жадає пригод, брат загубився, я випадково вийшла заміж… Ех, не таким я уявляла самостійне життя. Але вибору нема. Я впораюсь і доведу світові: сила відьми – дар, а не прокляття!

https://booknet.ua/book/zhovtii-lhtar-abo-vdmi-grayut-chesno-b343035

https://arkush.net/book/2521

*****************************************************************

Гра в чужу брехню (пригодницьке фентезі)

Лін багато років вдавала звичайну людину, та коли примари минулого несподівано ввірвались у її дім, не змогла втриматися від спокуси бути собою. Колись її використали як пішака в грі правителів, а тепер вона вирішила сама зробити хід
Ось тільки правила встановлює дехто інший. Таємничий лялькар смикає за ниточки, отруюючи світ брехнею. Поєдинку не уникнути, нехай для перемоги й доведеться зіграти у вигаданій ним виставі.
Лін має впоратись із ненависною роллю, бо ж на кону – її життя, майбутнє та щастя.

https://booknet.ua/book/gra-v-chuzhu-brehnyu-b362500

https://arkush.net/book/2841

Оповідання - "Після епілога"

https://booknet.ua/book/pslya-eploga-b371507

https://arkush.net/book/3002

*****************************************************************

Гра в чуже життя (пригодницьке фентезі)

Династичний шлюб – запорука миру між Гартоном і Веллі, але недоброзичливці прагнуть зруйнувати цей союз, та й веллійська принцеса не спішить виходити заміж. Щоб зберегти крихку рівновагу між ворожими державами, в небезпечній передвесільній подорожі спадкоємицю престолу має замінити двійник.
Лін висмикнули з рідного світу і позбавили спогадів, але не зробили маріонеткою. Серед інтриг і обману, якими наповнені будні вінценосних осіб, важко не втратити себе, однак для неї те, що відбувається, – всього лише спектакль. Ілюзія, готова стати реальністю. Втім, одного разу Лін доведеться вжитись у ненависну роль. Чи їй вдасться зіграти в чужу гру за своїми правилами?


https://booknet.ua/book/gra-v-chuzhe-zhittya-b304024

https://arkush.net/book/2265

Оповідання - "Після епілога"

https://booknet.ua/book/pslya-eploga-b371507

https://arkush.net/book/3002

Enjoy this post?

Buy Olena Gryb a coffee

More from Olena Gryb