Pokróc 8. alkalom

Pokróc 8. alkalom

Dec 16, 2022

Pokróc 8. alkalma (2022 Dec 16) onnan folytatódott, ahol legutóbb abbahagytuk: Kellenben a kezemhez, mozdulatokhoz szoktatás (korábbi tapasztalatok semlegesítése) és már apró érintéseket is bevittem a képbe.

Látjátok videón az egész alkalmat elejétől a végéig:Pokrócnál igyekszem az elejétől tudatosan használni a klikkszavam, nem viselkedés jelölésére (egyelőre), hanem étel megjelenésének és biztonságos falatozás lehetőségének a jelölésére.
Ahogy a tál, ez is egyfajta szignálkövetés, ilyenkor megélénkül a dopamintermelés az agyban, ami nagyban tudja segíteni a tanulást, információ befogadást és bátrabbá teheti az állatot (ha jól társítja a jelentést és nem rontom el azzal, hogy bepánikoltatom közben).
Erre fogok majd játszani érintéshez szoktatáshoz is, de apránként építjük fel.
Póráz akkor kerül majd rá, ha tudom már simogatni anélkül, hogy pánikolna, tehát le is tudom venni. Nem követem el azt a hibát, mint Eridjnél, hogy elkapkodom csak mert jól néznek ki a dolgok és emiatt lépünk vissza kettőt. Nem rohanunk. Lehet, hogy kell még 1-2 hét pórázig, de megéri, onnantól sokkal könnyebb/gyorsabb lesz minden, ha addig nincs elkapkodva.


Enjoy this post?

Buy KutyaRehab a coffee

More from KutyaRehab