Eridj 5. nap

Eridj 5. nap

Dec 12, 2022

Eridj 5. napjának (2022 Dec 11) programja arról szólt, hogy kivesszük a boxot a képből, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk az érintéshez és pórázhoz szoktatáshoz, ami a következő napok feladata lesz.

Délutánig a szokásos menetrend volt, hogy ne stresszeljük feleslegesen előre, az előző napok rutinja folytatódott: Reggeli előtt ki volt engedve felfedezni a hálóban, megreggelizett a szobában, majd csendes pihi délutánig. Az előző pár napban megalapoztuk már kicsit, hogy ismerje a hálószobát és merjen benne közlekedni és ezért reméltük, hogy nem lesz túl nagy sokk számára ami délután jön:

Leszedtük a box tetejét, amitől nem meglepő módon kicsit megijedt és tanácstalanul nézelődött, majd kis gondolkodás után célba vette a már korábban felfedezett ágyamat. Szerencsére nem pánik tempóban közlekedett, inkább csak némi aggodalommal "átsétált" az ágyra és letette magát a fal mellett. Nem foglalkoztunk vele különösebben, hagytuk onnan szemlélődni, miközben kivittük a dobozt a szobából és előkészítettük az új ágyát a kifutón. Teleszórtuk kajával is az új fekhelyet, a kifutót és az odavezető utat, hogy amikor majd magára hagyjuk és elkezd feloldani a "sokk"-ból, akkor megint jó élményei legyenek, miközben visszatalál a helyére.
A kifutónak az ágy felé néző oldalára kilógattam egy plédet, hogy kicsit "elbújhasson" szem elől ha szüksége van rá. De még ezelőtt mellé telepedtem az ágyra, hogy megnézzem, hogy mennyire aggódik ettől.

Az elején zihált és mozgolódott egy kicsit, de hamar megnyugodott és letette a fejét, csak a külső zajokra figyelt fel néha-néha. Szóval azt játszottuk pár percig, hogy mozdulatlanul nézzük egymást meg néha az erkélyajtót ha valami zajt hallunk onnan. Nem próbáltam meg közelebb menni hozzá vagy hozzáérni, stb, bőven elég volt, hogy meg tudott nyugodni egy méterre tőlem az ágyon. (Ha nem hagytam volna békén, nem tudott volna).
Pár perc után kimentem és becsuktam az ajtót, hogy legyen lehetősége feloldódni és visszatalálni a kifutóra. Kamerán néztük közben a másik szobából és nagyjából 4 perc után indult el az ágyról összeszedni a falatokat. Párszor visszatért még az ágyra de egy idő után már többet időzött újra a kifutón. Itt mentem be újra és gyakoroltuk kicsit azt, hogy ha megjelenek a látóterében, akkor falatokat hozok neki és nem történik vele semmi rossz: Továbbra is biztonságos hely a kifutó / új fekhelye.

A gyakorlás végén újra magára hagytam és 10-15 perc nézelődés után le is feküdt pihenni:

Az első éjszaka a boxon kívül kicsit nyugtalanul indult, sokáig éberen figyelt, de egy újabb nyúlfül elfogyasztása után elaludt és reggelig nem volt több izgalom.


Innen folytatjuk ma (Dec 12): Pár napot ugyan eltoltuk a Konggal való megismerkedését, ez végül ma reggel került elő először.
Egyelőre még nagyon könnyű fokozaton kapott közepesen töltött Kongot, nem kellett nagyot küzdeni azért, hogy kiszedje a tartalmát. A cél csak annyi volt, hogy találkozzon az eszközzel, megtanulja, hogy ebből kaját tud kiszedni és ne adja fel, ha valami nem sikerül elsőre.
Legközelebb már nehezebb fokozat lesz, mindenféle finomsággal lesz tele töltve és lehet, hogy már kicsit rá is fagyasztunk majd. Ezt fogjuk használni az érintéshez valamint póráz fel- és lecsatláshoz szoktatáshoz a következő pár napban.

Enjoy this post?

Buy KutyaRehab a coffee

More from KutyaRehab