Grighoul
8 supporters
Огляд усіх матеріалів по Age of Sigmar: ...

Огляд усіх матеріалів по Age of Sigmar: Soulbound

Mar 13, 2024

Уявимо, що ви вже прочитали огляд на Age of Sigmar: Soulbound, знаєте, чому і як це найкраща настільно-рольова гра в світі, але хочете розібратися в тому, які саме матеріали придбати для гри в першу чергу, бо їх за декілька років накопичилося вельми багато. Саме ця моя стаття допоможе вам краще розібратися, на що звернути увагу! Матеріали є різні - пригоди, доповнення, які знайомлять з новими механіками та ігровими аспектами, пригоди та все інше, що допоможе зробити ваші ігри цікавішими, а вам та вашим гравцям надасть безліч ідей для натхнення і проведення комфортних ваншотів та кампаній. Задля зручності, спочатку я розглядатиму великі книги, потім - невеличкі доповнення, а потім, окремо - пригоди.

Великі книжки

Age of Sigmar: Soulbound - Core Rulebook

Почнемо з базового рулбуку. Це - саме та книга, яку варто придбати в першу чергу, щоб мати доступ до усіх базових правил гри, а також усю необхідну інформацію про всесвіт. В книзі є великий перелік персонажів для гри, основні правила, безліч талантів та предметів екіпіювання, інформація щодо сетингу гри та доволі притомний бестіарій. Докупляти щось ще, щоб водити гру немає жодної прямої необхідності!

Champions of Order

Перше з великих доповнень, яке розширює гру новими архетипами для майже кожної з фракцій порядку, додає купу нових предметів, заклять та контактів, нові способи проведення відпочинку між пригодами та вводить персонажів з фракції пафосних та медитативних Люмінетів (високих ельфів, якщо б не копірайт).

Champions of Death

Якщо вже почали розглядати книжки щодо окремих фракцій, то цим і продовжимо. Ця книжка дає можливість зробити абсолютно новий погляд на Age of Sigmar: Soulbound і спробувати себе в ролі не героїв фракцій Порядку, а героями Смерті. А саме - некромантами, привидами, вампірами, гулями, скелетами чи осіархами. Це дарує не тільки можливість нового підходу для ігор не за епічних героїв, а за антагоністів чи принаймні антигероїв, але й змінює декілька ключових механік в ресурс-менеджменті. Окрім цього, варто зазначити те, що це доповнення допоможе вам наповнити гру вайбами меланхолії, роздумів про смерть та її значення, і навіть підіймає питання викривленого сприйняття реальності. Також, тут можна знайти купу нових предметів і талантів, та трохи супротивників і способів проведення часу.

Champions of Destruction

Ще одне, на поточний момент останнє доповнення, присвячене не епічним героям, а силам Руйнування - оррукам, огорам, ґротам і хобґротам та троґґотам (якщо казати мовою без копірайтів - оркам, ограм, гоблінам та хобгоблінам і троллям). Так саме тут нас чекають нові механіки та нові вайби. Тепер - вже з нотками трешу, анархії та брутальної хитрості (або хитрої брутальності). Саме те, щоб провести час не переймаючись за необхідність планування, прогнозування і серйозності.

Bestiary

Хоч базовий рулбук і дає більше сотні статблоків для ворогів та союзників, якщо водити багато ігор і часто, або цікавитися різноманітними фракціями, його вам не вистачатиме. І тут на допомогу прийде бестіарій. Сотні нових супротивників, майже всі фракції та персонажі, яких можна побачити у варгеймі, і все це зроблене з любов'ю та підказками, як саме використовувати різних ворогів на вашій грі, разом із ідеями для ускладнень ваших енкаунтерів.

Steam and Steel

Любите крафтинг? Хочете якихось усталених правил для його використання? Зустрічайте доповнення, присвячене саме йому! Правила для крафтингу зброї та броні, правила по алхімії та алхімічним компонентам, нові речі для Харадронів та Вогнеборців і не тільки. А також правила по використанню техніки в боях і купа прикладів бойової техніки для ще більшої епічності ваших пригод! Я досі мрію провести гру про пригоди екіпажу парового танку, наприклад.

Artifacts of Power

Хочеться урізноманітнити гру новими предметами і справді епічними артефактами? Це доповнення вам допоможе. Також воно допоможе дізнатися про руйнівні Вічні Закляття (з прикладами більшості з них), а також про те, як їх бороти. Про каміння яке тримає в собі усю сутність світів Зиґмара та правила про його використання і побічні ефекти. Про те, як створювати нові, унікальні артефакти, і як знайти інші, легендарні скарби - разом із невеличкими пригодами, пов'язаними з ними.

Era of the Beast

Книжка, яка покликана наблизити таймлайн настільно-рольової серії до актуального таймлайну всесвіту Зиґмара. Вона розповість про пробудження давнього бога Краґноса, про те, як Грозовикуті Вічні виявилися не зовсім вічними, про світ полювання та хижаків Ґур та його локації. А також подарує нові архетипи персонажів, предмети і таланти. Окрім цього, тут можна буде знайти бестіарій для крулбойзів - найбільш хитрих та жорстоких орруків і нарешті пограти за дракона.

Невеличкі книги - доступні та ситуативні!

Щоб покращити ваш ігровий досвід, абсолютно не обов'язково купувати величезні доповнення та розбиратися в них. Age of Sigmar: Soulbound пропонує купу додаткових матеріалів, які можуть за куди меншу ціну зробити ваші ігри цікавішими та надати натхнення!

Starter Set

Це комплексний набір, який включає в себе як невеличку пригоду під назвою Faltering Light, так і купу дуже корисних матеріалів. Це дуже красиві листи іконічних персонажів, мапа міста Брайтспір, а також гайд по цьому місту з більш ніж 50 деталізованими локаціями. Також в наборі ви знайдете короткі листи з референсами до правил і жетони, які полегшать вашу гру за фізичним столом.

Gamemaster's Screen

Невеличке доповнення з купою корисних матеріалів для гейммастера - це не тільки ширма з вижимками з правил, але й 25 коротких пригод з гачками до них!

Through Fire and Smoke

Одне з найбільш корисних невеличких доповнень до гри, яке зробить ваші енкаунтери дійсно різноманітними за допомогою додаткових трейтів до зон. Дізнайтесь, як впливатиме на пригоди ваших персонажів отруйний сморід боліт чи зона антимагії, або навпаки - місцина, де вирують енергії хаосу!

Doomed Lands

Гарне міні-доповнення, присвячене впливу показнику Doom на різні Володіння - більше 20 локацій, які змінюватимуться відносно того, як дії, або бездіяльність персонажів гравців впливатимуть на всесвіт!

Refuges of the Realms

Дізнайтесь про таємничі прихистки в різних Володіннях та про неочікувані пригоди та здобутки, які чекають на ваших персонажів! Маленьке доповнення, в якому є декілька яскравих ідей для нових пригод.

Stars and Scales

Не дуже й коротеньке доповнення, присвячене Серафонам - прямоходячим ящіркам, які виконують одну їм відому місію по досягненню Великого Плану, та допомагають силам Порядку в їхній споконвічній війні з Хаосом. Тут є як правила по створенню та використанню Серафонів у якості ігрових персонажів ваших гравців, так і невеличка пригода, нові контакти, предмети і таланти.

Streets of Brightspear

Місто Брайтспір буде зустрічатися вам в різних матеріалах неодноразово - йому присвячено багато пригод та дійових осіб. Тому щоб ще розширити можливості майстрів та гравців, які обрали собі це місто в якості постійної арени для ігор, це доповнення вводить нові локації, персоналії та інші цікавинки.

The Grund: Operations manual

З летючим кораблем на ім'я Ґрунд ви можете зіштовхнутися в інших книжках. Але тут ви зможете познайомитись з його екіпажем, правилами по оснащенню його додатковими технічними засобами та зробити своїм постійним супутником у пригодах чи навіть базою!

Пригоди - кампанії та ваншоти!

Хоч пригоди та зачіпки для них є і в інших книжках, також Cubicle 7 випустили купу окремих матеріалів, які є в першу чергу пригодами. І почнемо ми, за традицією, з великих кампаній!

Shadows in the Mist

Перша кампанія, яка виходила до настільно-рольового аосіку. Вона присвячена Анвілґарду, місту, що розташоване посеред джунглів та постійно окуте марою туманів-дефоліантів, які захищають його від захоплення дикою рослинністю. Персонажі зануряться в таємничу мережу інтриг та мафіозних планів, відправляться в експедиції на морі та на суші і зможуть вирішити долю усього міста. Дуже крута кампанія, яку я проводив чотири рази і проведу ще раз за будь-якої можливості.

Blackened Earth

Пригода про індустріальне місто, яке потерпає від потенційної блокади та купи внутрішніх і зовнішніх загроз, знаходиться перед початком війни зі, здавалося б, союзниками з сил Порядку. Тут вам доведеться робити нелегкий вибір та, так саме, вирішити долю усього міста. Мандри крізь токсичні болота, конфлікти, які майже неможливо вирішити ідеальним чином, та споконвічне протистояння людства і природи, прогресу та його ціни.

Ulfenkarn - City at the Edge of Death

Неймовірно крута кампанія-пісочниця, присвячена Ульфенкарну, Проклятому місту. Знайомі по однойменній настільній грі персонажі, яскравий сюжет та майже повна свобода дій персонажів з безліччю нових локацій. А також додаткові архетипи і правила для гри більш приземленими героями, яких боги не обирали.

Fateful Night

Геловінська пригода про місто Брайтспір, яке от-от захоплять привиди, які виринули під час святкування Дня Мертвих. І тільки ви, обрані богами герої, можете врятувати мешканців!

Trouble Brewing

Чудова пригода, яка демонструє, що обрані богами герої можуть бути корисними не тільки в боротьбі з силами зла, але й в інших, більш делікатних справах. Наприклад - у забезпеченні вдалої екскурсії містом для найкращого бровара всесвіту. В книжці ви знайдете вкрай цікаву та релаксову пригоду, яка майже повністю присвячена походу по пабах. А також новий архетип бровара!

Vossheim's Holdout

Пригода про те, як Морнхолд став Ульфенкарном. Гравці примірять на себе ролі одних з останніх живих членів міської варти, які наразі намагаються врятувати своє життя під час Некротрясіння. Їм треба буде лише дожити до ранку посеред таємничого маєтку.

Crash & Burn

Безкоштовна пригода, яка познайомить вас з небезпеками мандрівок по світу... Та змусить виживати посеред бурі подій! Чудова пригода для того, щоб розпочати своє знайомство з цією серією ігор.

Reap & Sow

Базова пригода для людей, які взагалі не знайомі ані з тим, що таке настільно-рольові ігри, ані з тим, що таке всесвіт Зиґмара. Ідеальний варіант для легкого старту, особливо враховуючи спрощені правила, постійні влучні, але не занудні пояснення та рекомендації як бути і що діяти. Саме те для майстрів-початківців!

Дякую вам за увагу!

Enjoy this post?

Buy Grighoul a coffee

More from Grighoul