Money Mindset

Money Mindset

Jun 05, 2021

Cum să îți schimbi relația mentală cu banii?

Cu toate că ne dorim să controlăm cât mai multe lucruri, adevărul este că nu putem face chiar tot ceea ce ne dorim.

Sunt însă câteva lucruri pe care le putem schimba la noi, iar unul dintre aceste lucruri este relația noastră cu banii și anume o schimbare a mentalității cu privire la bani.

Oamenii au tendința de a se concentra asupra veniturilor, însă nu se gândesc mai deloc cum pot controla aceste venituri, astfel încât să se bucure și de alte lucruri pe care le oferă banii, cum ar fi investițiile, economiile, dar și stabilirea unor obiective pe termen scurt, pe termen lung și foarte lung.

Ce este de fapt acest Money Mindset sau mentalitatea cu privire la bani?

Pe scurt, un Money Mindset cât mai bine făcut, îți poate oferi un control sporit asupra banilor.

Această mentalitate influențându-ți gândurile, dar și acțiunile, astfel încât să ai parte de rezultatele financiare pe care ți le dorești.

Pornind de la această mentalitate, nu îți va fi greu să economisești și să obții din ce în ce mai mulți bani din investițiile pe care le vei face.

Cineva care are o mentalitate cât mai bună în ceea ce privește banii, va ști cum să relaționeze cu aceștia, fiind în același timp sigur, încrezător, dar și informat cu privire la bani. Pe de altă parte, o persoană care nu împărtășește această mentalitate, se va simți inconfortabilă în legătură cu situația ei financiară.

Pentru a stabili exact unde te încadrezi în raport cu acest Money Mindset, trebuie să-ți pui câteva întrebări:

  • Care este părerea ta cu privire la situația financiară în care te afli?

  • Ești convins de faptul că obiceiurile tale financiare sunt bune?

  • Compari des situația ta financiară cu cea a altora?

  • Te simți confortabil atunci când vorbești cu apropiații despre bani?

  • Îți poți atinge obiectivele financiare?

Aceste întrebări sunt doar câteva pe care ți le poți pune pentru a fi mai sigur de relația pe care o ai cu banii.

Cum ți se formează mentalitatea relației cu banii?

Mentalitatea se formează în urma experiențelor prin care treci pentru că oamenii au o experiență diferită în ceea ce privește banii. Cineva care a muncit în perioada liceului și a facultății ar putea avea o perspectiva diferită față de cineva care s-a apucat să muncească după ce a terminat studiile.

Mentalitatea cu privire la bani se formează și în casă și anume dacă pentru părinții voștri, banii au fost un subiect tabu, atunci acest lucru ar putea să vă afecteze mai târziu.

De asemenea, dacă părinții au fost stresați în ceea ce privește banii, e posibil să vă fi afectat și acest lucru.

Pe de altă parte dacă alfabetizarea financiară a fost subiect central al conversațiilor în casa voastră sau dacă familia s-a concentrat pe acțiunile caritabile, atunci e posibil să aveți altă mentalitate în ceea ce privește banii.

Ideea este că toate aceste experiențe vă afectează percepția asupra banilor și care este relația voastră cu ei în ziua de azi.

Persoana care a crescut într-un mediu în care banii nu erau un subiect de discuție, ar putea avea probleme în ceea ce privește gestionarea finanțelor. Atitudinea, dar și perspectiva în raport cu banii este modelată de oamenii din jur.

Persoanele apropiate îți pot influența profund gândurile, dar și credințele, de aceea trebuie să-ți alegi cu cine îți petreci timpul.

De ce să-ți pese de relația ta cu banii?

Atunci când te gândeșți la viitor, te gândești la acesta și din punct de vedere financiar, de aceea trebuie să-ți pui întrebări cu privire la gestionarea banilor și să iei cele mai bune decizii din acest punct de vedere.

Mentalitatea ta cu privire la bani îți dezvăluie atât punctele pozitive, cât și cele negative în ceea ce privește gestionarea banilor. Este important să îți pui cât mai multe întrebări și să te gândeșți la relația ta cu banii.

Fii mereu sincer în ceea ce privește legătura ta cu aceștia și stabilește o atitudine cât mai potrivită față de ei.

Cum îți schimbi în bine mentalitatea față de bani?

Crezi în tine și în succesul dorințelor tale!

O mentalitate negativă îi determina pe oameni să renunțe la obiectivele lor financiare. Este important să abordezi relația ta cu banii dintr-o perspectiva de deschidere, entuziasm, dar și de curiozitate. Imediat ce ai acest fundament, vei putea să-ți construiești obieceiuri cât mai bune pentru a atinge succesul pas cu pas.

Nu înseamnă că drumul va fi unul pavat cu succes, dar cu toate acestea, vei ști că ești pe drumul cel bun. Obiectivele stau la baza planului tău financiar, de aceea trebuie să ții cont de ele. Nu uita și să sărbătorești anumite repere financiare în timp ce începi să le atingi. Mentalitatea pozitivă te va duce mereu pe drumul cel bun.

Imaginează-te pe tine în viitor!

Imaginea ta din viitor pe care o creezi îți va spune mai multe despre tine. Poate că a-ți începe propria afacere este un punct critic din viața ta, pe care dorești sa-l atingi. S-ar putea să-ți dai seama că nu ai economisit suficient de mult pentru a te apuca de afacere, de aceea poți lua și deciziile cele mai bune cu privire la acest lucru.

Ai mai putea încerca și să îți imaginezi cum ar arăta viață perfectă pentru tine și tot ceea ce-ți trebuie pentru a ajunge în punctul în care dorești. Probabil că îți dorești să faci mai multe investiții sau să pui deoparte mai mulți bani. Gândește-te foarte bine la aceste lucruri și ia decizia cea mai bună.

Oferă cât mai mult!

Nivelul tău de confort în ceea ce privește banii depinde și de mentalitatea pe care o ai cu privire la daruit. În general persoanele care daruiesc mai mult, au și parte de un succes financiar mai mare, fiind mai împlinite de modul cum sunt folosiți banii lor.

Abundența înseamnă a te pregăti de o viață financiară cât mai bogată din timp și a-ți structura banii, astfel încât această viață financiară să îți ofere sens, dar și împlinire.

Învață cât mai multe despre bani!

Una dintre modalitățile cele mai bune de a obține succesul și a-ți schimba mentalitatea în bine în ceea ce privește relația ta cu banii este să te educi cu privire la aceștia. Învață să dedici cât mai mult timp educației tale.

De exemplu poți citi cărți, bloguri și articole care vorbesc despre bani. În acest fel îți vei lărgi semnificativ perspectiva asupra lor. Discută cu familia și prietenii despre bani pentru că e posibil ca aceștia să-ți împărtășească din ceea ce știu despre gestionarea banilor.

Nu în ultimul rând, un consilier financiar poate fi și el o soluție foarte bună pentru tine. Un astfel de profesionist te ajută oferindu-ți efectiv instrumentele practice de care ai nevoie pentru a îmbunătăți relația ta cu banii.

Știi unde ești și unde vrei să fii!

Acest pas este foarte impotant în a-ți schimba relația cu banii. În momentul în care ai realizat că ai o problema în gestionarea banilor, poți face tot ceea ce poți pentru a schimba aceste lucruri. Te poți folosi de instrumentele pe care le ai la dispoziție pentru a-ți îmbunătăți viață financiară.

Fă mereu cercetări în ceea ce privește persoana ta și anume gândește-te la toleranța ta la risc și stabilește-ți obiective pe care le poți urma. Lucrează mereu cu cineva de încredere atunci când îți stabilești obiective mai mari. Toate aceste elemente te ajută să îți construiești o mentalitate pozitivă, dar și satisfăcătoare.

Concluzie

Un Money Mindset cât mai bine pus la punct este important pentru tine, de aceea trebuie să ții cont de situația în care te afli. Pe scurt, ideea e să crezi în tine și să te gândești la viitor ca la un obiectiv pe care trebuie să-l atingi.

Nu neglija nici partea de a oferi pe măsură ce dezvolți acest mindset din ce în ce mai mult, abundența însemnând de a te pregăți de o viață cât mai bogată din timp.

Investiția în educație este și ea una foarte bună, de aceea nu ezita în a te educa mereu cu privire la bani și care sunt toate beneficiile pe care aceștia ți le pot aduce.

O persoană cu un Money Mindset dezvoltat știe unde se află și unde dorește să ajungă.

Succes la bani!

Enjoy this post?

Buy goluriandgoals a beer

More from goluriandgoals