Каква е цената на SEO услуги в България ...

Каква е цената на SEO услуги в България за 2021

Jan 31, 2021

Как се определя ценообразуването за SEO услуги в България?

Съдържание

Ценови планове за SEO от blog7

Анализ и оптимизация на уебсайтове

Маркетинг на съдържание

Ръчен аутрич (публикуване на guest post)

Промоция на съдържание

Класиране на ключовите думи на първата страница на търсачката след 6 месечна работа

SEO ценообразуване

Колко струват SEO услугитв в България?

Как се определяше цената на услуги SEO в България през 2020 г.?

Различни видове SEO модели за ценообразуване

Колко трябва да инвестирам в български SEO услуги?

Кое е най-доброто SEO ценообразуване в България?

Собствениците на фирми често се борят с тези въпроси. Тъй като естеството на бизнеса е различно и са необходими специфични изисквания за разработване на успешни SEO кампании. Цената на SEO услугите и ръчния линк билдинг в България зависи от много фактори, които включват:

Конкурентоспособността на индустрията

Качество на предоставяната услуга

Опита на различните фирми в SEO оптимизация за Google.

Високата цена не показва винаги че ще получите висококачествени услуги. В същото време евтино SEO на ниски цени не оправдава качеството на предоставяната услуга. Защото основните две дейности на SEO са писането на висококачественото съдържание и създаване на качествени линкове от релевантни сайтове. И двете струват скъпо.

Евтините SEO услуги имат големи шансове за увеличаване на риска да бъдете наказани от Google, ако изграждат обратни връзки с лошо качество от неподходящи сайтове. В тази статия ще се опитам да дам представа за средната цена на SEO през 2020 г., така че да знаете колко трябва да платите, за да работите с топ SEO агенции или SEO консултанти в България.

Избягвам да предоставям SEO пакети за клиенти, тъй като всеки клиент има различни изисквания и цели за своя бизнес. Имам обаче еталон, който следвам, за да отговаря на различните нужди на клиентите.

Работя само с максимум 4 клиента наведнъж. Искам да дам най-доброто за техния бизнес растеж чрез SEO стратегии. Лесно мога да зареждам малко по-ниско и да работя с десет или двадесет клиенти, но съм почти сигурен, че не мога да осигуря 100% внимание на всички. Моите SEO планове са предназначени да максимизират резултатите и не са фокусирани само върху класирането при търсене.

Повечето SEO агенции предлагат пакети, които включват различни аспекти от SEO задачите, които ще изпълняват на вашия уебсайт. Аз съм малко по-различен. Споменах, че не харесвам SEO пакети, но трябва да дадете това, което хората търсят. Повечето клиенти, които срещнах, ме молят да дам пакети за ценообразуване, от които да изберат.

Предлагането на няколко SEO пакета позволява на потенциалните клиенти да имат гъвкавост при избора на правилния пакет, който отговаря на техния маркетингов бюджет. Но след първоначалната дискусия ще предложа най-добрите пакети и очакваните резултати. Честото заблуждение сред собствениците на бизнес в България е, че те все още са в дилема дали SEO-то ще работи за тях. И това е причината да избера правилния бизнес клиент, с който да работя.

Обичам да го опростявам. Когато говорим за анализ и оптимизация на уебсайтове, той включва следните аспекти на SEO:

Първоначален преглед и анализ на досега направеното SEO на сайта.

Проверка на дублирано съдържание

Одит на наличните линкове

Изследване на конкуренцията

Изследване на ключовите думи които се търсят в региона

Текущ доклад за класиране на ключовите думи

Оптимизация на избрани вътрешни страници

Анализ на целевата страница (начална страница и страници за услуги в повечето случаи)

Оптимизация на заглавните маркери

Оптимизиране на съдържанието което да привлече повече таргетирани клиенти

Оптимизация на изображенията с правилни алт тагове

Техническо SEO (Onsite SEO)

Канонизация / 301 пренасочвания

Създаване и оптимизация на Robots.txt

Създаване и оптимизация на карта на сайта (sitemap)

Анализ и маркиране на schema code

Анализ на скоростта на зареждане на страницата

Внедряване на инструменти за анализ на сайт

Настройка на Google Search Console

Настройка на Bing Webmaster Tools

Google Analytics - Настройка и интеграция

Настройка за проследяване на реализациите на Google Analytics

Персонализирано табло за управление на Google Analytics

Локална оптимизация

Настройка и проверка на страницата на Google My Business

Оптимизация на отзиви на клиенти

Местен бизнес указател My Business - изграждане на ревюта от доволни клиенти използвали услугите или стоките на клиента по който работя.

SEO ценообразуване Как трябва да се направи правилно?

Ще бъда максимално прозрачен с ценообразуването тук. Позволете ми да разбия разходите и времето за SEO услугите, които предоставям.

1. Анализ и оптимизация на уеб сайтове (SEO одит) - 1000 лв (3-4 дни).

2. Развитие на съдържанието - не пиша съдържание в нишата, с която не съм запознат. Аз ги възлагам на опитни писатели на свободна практика. Едно грамотно написано съдържание от 1000 думи ще струва 100 лв.

3. Ръчен линк билдинг (изграждане на входящи връзки към сайт) - Ще струва около 2000 лв

4. Популяризиране на съдържанието в различни платформи, които включват социални мрежи, форуми и сайтове на общността. Цена за месец 500 лв

  1. Ценоразпис за SEO консултантски услуги поне 50 лв на час.

Това е реалистична SEO цена за услугите, които обясних по-рано.

И така, връщайки се към въпроса, който споменах по-рано в тази статия,

Колко трябва да похарчите за SEO услуги в България?

Сумата, която искате да похарчите за SEO зависи от вашия маркетингов бюджет. Ако нямате необходимия бюджет за харчене по-добре е да пробвате да оптимизирате сайта си сами, като прочетете за SEO ресурси, налични в Интернет. Ако имате време за учене и лична работа, определено можете да се пробвате като само вие и никой друг не носи отговорност за резултатите които ще постигнете. Но пък ще научите много нови неща..

Ако SEO агенциите в България предлагат услуги за по-малко от 500 лв на месец, трябва да обсъдите задълбочено и да разберете какво всъщност предлагат за да не останете разочаровани на края че сте похарчили парите си за чист спам. Аз не работя с клиенти, които не могат да инвестират поне 1000 лв месечно в SEO кампании.

Само не забравяйте, че често получавате това, за което плащате, що се отнася до услугите за дигитален маркетинг. Ако сериозно се занимавате с бизнеса си и искате да израснете на друго ниво, моля, не правете компромиси за „евтини“ SEO услуги.

SEO е постоянна и дългосрочна стратегия. Винаги предлагам на клиентите да се придържат поне към 6-месечен план, за да видят резултати. Ако са доволни от резултатите, бих ги помолил да решат дали искат да продължат ежемесечно фиксиране или да предложат да обучат персонала си за вътрешно управление на SEO кампании.

Не инвестирайте в еднократни SEO стратегии. Трудно е да се видят резултати от еднократно внедряване. Трябва да поддържате сайта си свеж с ново съдържание, за да се класирате последователно в горната част на резултатите от търсенето за избраните ключови думи в Google.

Enjoy this post?

Buy elpak a coffee

More from elpak