bethlenfalvy
15 supporters
Akkor most rossz ember vagyok?

Akkor most rossz ember vagyok?

Nov 14, 2021

Tegnap voltam egy esküvön, ahol egy - manapság nagyon divatos - Fuji Instax kamerával lehetett polaroid képeket készíteni és felhúzni öket egy emlékfalra a párnak. A kreatív csapat készítette el az elsöt, pár órával késöbb kezdett megítélni a fal.

Miközben nézegettem a készült fotókat, feltünt bennük egy közös nevezö. Mindegyik vertikális helyzetben volt. Logikus módon, mivel telefonokhoz vagyunk szokva, ezt a kamerát is ebben az álló, kényelmes helyzetben tartjuk, egyedüli a miénk volt fekvö. Ezt spekulálgatva el is beszélgettünk egymás között, hogy valószínüleg fel sem merül bennük, hogy máshogy is lehetne tartani.

Pont ebben a pillanatban készített épp egy hölgy csoportképek kb. 6-8 föröl, ezért a kollégám odalépett hozzá, hogy szóljon: ha elfekteti a kamerát, jobban elférnek majd a képen. Láttam az arcán egy öszinte meglepödést, reagált is valamit, majd jött is vissza a kollegám megosztani a tapasztalatait.

“Megkérdezte tölem, hogy ha elfordítja, akkor is kijön-e belöle a papír.”

Nos, ennek a mondatnak sikerült egy olyan pontot eltalálnia bennem, amitöl én a következő 1,5 percben elfojtva, a maszkom alatt leplezve, sípoló hangok közepette, sírva nevettem. Annyira öszintének és egyszerünek hatott a meglepödése, hogy akár egy vígjáték egyik jelenetében is el tudnám képzelni.

Ott ültem a székemen a távolba meredve, ahogy a könnyek elhomályosították a látásom és azon gondolkoztam, hogy ha valaki észreveszi, vajon ha hazudhatom-e azt, hogy az esküvö hatott meg ennyire.

Én mindent megtettem, hogy a hölgy ne lássa a reakciómat, nem lenézem öt emiatt, szimplán el sem tudom hinni, mennyire a szokásaink rabjai vagyunk.

Minden esetre hozzád fordulok ezzel a kérdéssel: akkor én most rossz ember vagyok?

Enjoy this post?

Buy bethlenfalvy a coffee

More from bethlenfalvy