AIVImedia.hub
37 supporters
Ateliere de jurnalism cultural la Cluj-N ...

Ateliere de jurnalism cultural la Cluj-Napoca

Mar 07, 2022

Dragii noștri susținători,

Ne dorim să vă ținem la curent cu fiecare inițiativă, proiect, atelier, club etc. pe care le desfășurăm în cadrul AIVI. Transparența este una dintre valorile pe care încercăm să le-o transmitem și voluntarilor noștri. Suntem mândri de ei și de implicarea lor, iar acest lucru nu ar fi fost posibilă fără ajutorul vostru.

Ceea ce am realizat la Cluj în perioada 24 - 26 februarie a fost încă un exemplu că atunci când oamenii pun pasiune, lucruri frumoase ies din mințile lor. Ce am făcut, mai exact? Am organizat ateliere de jurnalism cultural, unde participanții au avut ocazia de a interacționa atât cu persoane emblematice din comunitatea clujeană, cât și cu locuri definitorii pentru Cluj.

Colaj realizat de Oana Stănișor

În prima zi, participanții s-au cunoscut prin diferite jocuri non-formale, iar coordonatoarele redacției locale au vorbit despre experiența lor din cadrul AIVImedia.hub. După partea de introducere a urmat primul atelier, care a constat în construirea unei știri pe baza unor prompturi.

A doua zi a început cu o discuție superinteresantă cu Doina Borgovan – jurnalistă la Radio Cluj și colaboratoare RRC. Apoi, voluntarele noastre, Teo D., Teo M. și Lumi, i-au luat un interviu, fiind un context extraordinar de învățare pentru participanți.

Sâmbătă a fost ultima zi de ateliere și probabil cea mai solicitantă: participanții au primit taskul de a găsi un subiect din împrejurimi pe care să-l documenteze. Prima echipă a documentat experiența individuală a fiecărei participante legată de prima lor drumeție pe Cetățuie, loc emblematic pentru Cluj. A doua echipă a ales să interacționeze cu oamenii din Cluj și să îi întrebe ce înseamnă pentru ei să fie clujeni, cu fotografii și înregistrarea răspunsurilor.

Ne-am bucurat enorm că am avut încă odată ocazia de a lucra cu tineri pasionați și ne dorim să vedem cât mai multe articole semnate de către redacția Cluj. Mulțumiri speciale către cei de la Casa Tranzit pentru găzduire! De altfel, Fundația Tranzit și Asociația Reciproca ne vor fi parteneri strategici în acest demers.


--

Vă mulțumim pentru că ne susțineți și vă așteptăm cu participări, propuneri și inițiative pe care le putem duce mai departe împreună!

Enjoy this post?

Buy AIVImedia.hub a coffee

More from AIVImedia.hub