Relația dintre Înțelegere, Credință, Păc ...

Relația dintre Înțelegere, Credință, Păcăleală și Suferință

Jun 15, 2022

Omul normal nu poate accepta ceea ce nu înțelege, căci ceea ce nu înțelege are automat tendința de a respinge, de a nu accepta ca adevăr.

Este un mecanism de protecție, cu plusurile și minusurile sale.

Există și un mecanism prin care anumite informații sunt înregistrate în subconștient ca adevăr până la proba contrarie, în genul în care un om este socotit nevinovat până i se va dovedi vinovăția.

Așa este cu informațiile, datele de input, sunt luate de bune până se dovedește falsitatea, neadevărul lor.

Problema, deci, constă în principal în efortul de înțelegere / conștientizare, în manifestarea spiritului critic sau nu.

Ce nu înțelegi nu poți accepta, dar dacă nu încerci deloc să înțelegi ceva, atunci acel lucru va fi acceptat și stocat ”de bun” până la proba contrarie.

Deci fiecare om are de fapt o mulțime de informații, de date, stocate în memoria sa, în sistemul lui de credințe și convingeri, care sunt luate de bune deși sunt false.

.

Și pe acest fond vine metoda credinței să influențeze oamenii, să accepte ca adevăr și ce nu pot înțelege.

De această metodă se folosesc însă și mulți manipulatori, plasând și o promisiune, o recompensă motivantă: dacă crezi și accepți ceva, și te comporți ca atare, vei beneficia de ceva, vei obține ceva, cândva, undeva, mai devreme sau mai târziu, pe pământ sau în ceruri.

Adevărul este că Jocul acesta al vieții este unul permisiv, care permite manipularea, existența manipulatorilor, a șmecherilor, înșelătorilor, deoarece există multă... ignoranță.

Iar ignoranța este sursa suferinței, după cum zicea și Budha.

Ignoranța constă în incapacitatea de a putea percepe și înțelege adevărul, adică lumea și viața, așa cum sunt ele de fapt.

Ignoranța este legată de vălul iluziei, Maya, existent datorită limitării perceptive a simțurilor corporale.

Omul este limitat în percepția și înțelegerea lumii și vieții, datorită limitărilor avatarului său corporal.

Credința oarbă, lipsită de simț critic, aduce cu sine suferința.

Și asta deorece oamenii preiau tot felul de credințe și convingeri false, majoritatea lor prin copiere, prin învățare socială.

Mintea omului nu caută adevărul, în mod principal, ci caută continuu să facă sens, în mod adaptativ, pentru adaptarea la lume și viață, și face, la fiecare, cum poate, cu ce informații are.

Fiecare om are nevoile și trebuințele sale, dorințele sale, visele sale, dar are probleme în împlinirea lor.

Și pe acest fond al dorinței de a obține ceva, continuu, zilnic, vine păcăleala ignorantului, care are la bază străvechiul "Pact cu Diavolul", adică păcălirea omului credul, care acceptă ceva în viața sa, o influență manipulatoare, fără discernământ, în speranța că va obține astfel ceva așa, un beneficiu, o recompensă.

Crede în promisiunea mincinoasă, se lasă prostit, sedus de promisiunea unei recompense facile.

Credulul nu este un credincios, un om pozitiv ce are o gândire pozitivă, ci un ignorant care nu și-a învățat lecția, și lecția suferinței se va repeta în viața sa, iar și iar...

Toți oamenii speră să obțină ceva, tot timpul (excepțiile întăresc regula), fiecare are dorințe, speranțe, visuri, idealuri, de aceea toți sunt expuși păcălelilor, unii mai mult ca alții.

.

99 % din promisiuni sunt păcăleli de fapt, și vedem asta chiar și în relația părinte-copil, în care copilul este păcălit constant de părinții săi.

Oamenii au păcăleala "în sânge", de aceea o și atrag în viața lor, în manifestare, în mod constant.

Cât de "pozitiv" este să îți păcălești copilul?

Copiii învață asta de mici, de la părinți, ca un model de viață.

Păcăleala face parte din Jocul Vieții.

Copilul învață că în viață te poți descurca așa, și este bine, ok, este ceva util, funcțional, pozitiv, nu negativ.

În fapt este un Pact, unul acceptat ancestral de strămoșii noștri, și perpetuat din generație în generație.

Prin Pact omul a permis să fie influențat, interferat, manipulat, să își cedeze puterea, energia, voința, libertatea, și acceptă asta, în continuare.

Dacă te uiți atent în jur, în viața ta, vei vedea câtă ignoranță există, câtă manipulare, câtă păcăleală, câtă suferință.

Și la bază stă de fapt permisiunea, căci oamenii permit asta, sunt păcăliți cu permisiunea lor de fapt, o permisiune dată și datorită modului că ei păcălesc, nu doar se lasă păcăliți.

Permisiunea este legată de acceptare, bine-nțeles, de faptul că ai acceptat păcăleala în viața ta.

Și asta din momentul în care ai intrat în Jocul Vieții, ca regulă de joc.

Există reguli de joc generale, pentru toți, dar există și reguli pe care fiecare și le poate adapta, din punct de vedere moral, privind gândirea sa, comportamentul său, modul său de viață.

Ceea ce tu îți permiți să faci altora, le permiți implicit altora să îți facă ție.

Dacă interferezi, permiți să fii interferat.

Dacă influențezi pe altul, permiți să fii influențat de altul.

Și asta este ”o regulă de joc”, pe care nu o prea poți modifica, dar te poți adapta la ea.

.

Dacă vei analiza atent baza fiecărei suferințe, a ta sau a altora, vei descoperi că la bază a stat ignoranța, credulitatea, neadevărul, iluzia, păcăleala, manipularea, interferența, dar și permisiunea, în diversele lor forme și conținuturi...

Dacă vei putea descoperi asta, va fi un mare pas spre conștientizare, pe drumul dezvoltării tale spirituale.

.

VIDEO - lecturarea video a acestui articol, cu comentarii în plus: https://youtu.be/C2Bsd33cGLo 

.

PODCASTUL cu lecturarea articolului îl poți asculta pe platforma Anchor: https://anchor.fm/kato-podcast/

https://anchor.fm/kato-podcast/episodes/Kato---Relaia-dintre-nelegere--Credin--Pcleal-i-Suferin-e1k0b57

.

Toate siteurile și conturile mele, activitatea mea, resursele oferite ție:  https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE/kato-resurse-utile-dezvoltare-spirituala

Link de Abonare la canalul meu Youtube:

https://www.youtube.com/user/katonanico?sub_confirmation=1

.

Download pdf - Poți downloada acest articol în format pdf să-l recitești când vrei unde vrei, de aici:  https://cupdf.com/u/katonanico

sau de aici:  https://www.slideshare.net/katonanicolae/documents

sau de la semnul de agrafă de mai jos.

Voi crea ebookuri pdf din toate articolele mele, și îți vei putea face o ”bibliotecă virtuală” din cele care ți-au plăcut, să-ți fie la îndemână oricând.

.

Kato Newsletter - Te poți abona la Newsletterul meu periodic prin Email, și vei fi ținut la curent cu noutăți din activitatea mea, completând formularul aici: https://blogspot.us16.list-manage.com/subscribe?u=1b6a4b0738569bd2193802752&id=dd82c2db1c

.

Pe această platformă poți sprijini, sponsorizând, activitatea mea, dând o cafea, sau devenind membru (membership lunar) și având acces astfel apoi la materiale bonus accesibile doar sponsorilor. https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE

Membershipul este o investiție în dezvoltarea ta personală, nu doar o simplă sponsorizare, investește în dezvoltarea ta, este cea mai bună investiție pe care o poți face!

Poți sponsoriza și pe Youtube, de la semnul de inimă, sub fiecare video al meu, lângă care scrie ”Mulțumire”, și prin funcția ”Membrii Canalului”, de la butonul ”Alătură-te”.

Mulțumesc

Enjoy this post?

Buy katona nicolae a coffee

More from katona nicolae