2Generations
4 supporters
Bridgerton sorozat ajánló

Bridgerton sorozat ajánló

Jan 23, 2021

            Néhány hete Instagramon láttam egy storyt, egy német influencertől, aki azt mesélte, mennyire tetszett neki az új Netflix sorozat, a Bridgerton. Azelőtt azt olvastam róla, hogy hasonlít egy másik, régebbi tini sorozatra, a Pletykafészek-re, és elment tőle a kedvem, de miután láttam azt az Instagram storyt és a csaj elmesélte, hogy nem bírta abbahagyni, gondoltam mégis adok neki egy esélyt. Jó döntés volt!

            Elkezdtem nézni, és az első pillanattól magával ragadott. Már most leszögezem: ez egy tini sorozat, felnőtteknek lehet unalmas. Én 14-20 évig ajánlanám, de persze mindenkinek más az ízlése.

            A sorozat maga arról szól, hogy a régi Londonban eljön a bálszezon ideje. A szezon legtündöklőbb gyémántja címet Miss Daphne Bridgerton szerzi meg. Ennek a szezonnak az idején, minden nemes ház bemutatja az „eladó sorba kerülő” leányait, hogy azok egymással versenyezve a lehető legjobb férjet kaparintsák meg maguknak. A sorozatban végig kísérhetjük Daphne Bridgerton-t, ahogy ő maga is verseng egy rangos házból származó férjjelöltért. Mindeközben azonban feltűnik egy rejtélyes idegen, egy bizonyos Lady Wistledown , aki valahogy tudja az emberek legsötétebb titkait. Nem sajnálja kinyitni a száját és beszámolni egész Londonnak a legapróbb pletykákról is. Mivel ez a bizonyos Lady Wistledown azonban nem személyesen nyilatkozik, hanem egy pletykalap írónője, mindenki nagyon kíváncsi rá, hogy ki is ez a nő, aki ilyesmit merészel. Így, mivel a fiatal menyasszonyoknak nagyon vigyázniuk kell a hírnevükre, a dolog még egy kicsivel nehezebb lesz mindenkinek, ugyanis egyetlen rossz szó Lady Wistledown szájából tönkreteheti egy család jó hírét. És isten ments, hogy ez megtörténjen.

            A karakterek személyiségei valósághűen vannak megírva és ezt a színészek is nagyon jól átadják. Én személy szerint nem ismertem előtte egyik színészt sem, de kellemes meglepetés volt, amikor láttam, hogy mindenki hitelesen játszik.

            Ami nekem a sztorin kívül még nagyon tetszett az, hogy a sorozat soundtrack-je nagyrészt vonósokra átírt népszerű, modern pop számokból áll. Szerintem nagyon egyedi ötlet és nagyon jól passzol a sorozat hangulatához. Ezen kívül, a díszlet is gyönyörű, ahogy a ruhák is.

            Mindent egybevéve szerintem jó sorozat a Bridgerton. Mivel csak 8 részes, hamar végig lehet nézni és minden jól érthető. Ha valaki esetleg nem szerette a Pletykafészket, akkor is élvezhető lehet számára a Bridgerton, mivel összetettebb a sztori és teljesen más környezetben is játszódik.  Nekem nagyon tetszett és már meg is „fertőztem” vele barátokat, akik most szintén imádják és lelkesen várják (velem együtt) a második évadot, amelynek forgatását idén tavasszal kezdik el. A második évad viszont már nem Daphne Bridgerton-ról fog szólni, hanem a legidősebb bátyjáról, Anthony-ról. Minden esetre nagyon kiváncsi vagyok a folytatásra és remélem, meghoztam a kedveteket nektek is a sorozathoz.

 

 

Enjoy this post?

Buy 2Generations a coffee

More from 2Generations