2Generations
4 supporters
A Vámpírnaplók – Miért lett az egyik ked ...

A Vámpírnaplók – Miért lett az egyik kedvencem?

Feb 07, 2021

A cikk spojlereket tartalmaz. Ha még nem láttad a sorozatot, és szeretnéd megnézni, inkább gyere vissza azután, hogy megnézted.

     Valamikor hetedikes koromban néztem meg az első részt a Vámpírnaplókból. Akkor még nagy Alkonyat fan voltam és kerestem egy olyan sorozatot vagy filmet, ami hasonlíthat rá.  Azóta már eltelt egy kis idő,  mivel ugye ez egy elég hosszú sorozat a maga nyolc évadjával, de azóta is egyike a kevés kedvencemnek.

          Őszinte vagyok veletek, nem tudom pontosan mikor kezdtem el, de arra emlékszem, hogy kétszer fogtam neki. Először kb. az első évad feléig jutottam, mikor abbahagytam. Csalódott voltam mivel nem sok köze volt az Alkonyathoz, teljesen mások voltak a vámpírok itt, mint ott, ezért elment tőle a kedvem. Aztán miután a barátaimtól hallottam, hogy mennyire szeretik, gondoltam adok neki még egy esélyt. Elkezdtem megint az első évadot és ezúttal végig néztem... Aztán egymás után néztem a többi évadot, mert egyszer csak magával ragadott. Így visszatekintve, első alkalommal az volt a hibám, hogy mindenben az Alkonyathoz mértem, és csalódott voltam, amiért nem hasonlított rá mindenben. De most már azt kell hogy mondjam, a Vámpírnaplók jobban tetszett.

          Nagyon hosszú sorozat, és mégis sikerült neki 8 évadon keresztül, fenntartani a nézők érdeklődését, annyira, hogy a sorozat után (és közben is) csináltak még két Spinn Off sorozatot: ”A sötétség kora“ és a ”Legacies - A sötétség öröksége” amiket egyelőre még nem néztem végig, de eddig nem tűnnek olyan jónak, mint a Vámpírnaplók.

       

A sorozat maga egy Elena nevű lányról szól, aki egy tragikus balesetben elveszti a szüleit, ő viszont csodálatos módon megmenekül. Egy év után találkozik az iskolában az új sráccal, Stefan-nal és bátyjával Damon-nel, akikről később kiderül, hogy vámpírok.

          Nekem személy szerint nagyon tetszett, hogy bár nem az a tipikus vámpír sztori, de mégis vannak benne dolgok, amiket az ember a vámpírokkal köt össze. Például, hogy a vámpírok a napon megégnek, de egy vámpírharapás nem változtatja az embert rögtön vámpírrá. Ezenkívül, nagyon jók a karakterek, az én személyes kedvenceim Kai, Katherine és Damon. Rendkívül érdekes, hogy nem csak Vámpírok vannak benne, hanem rengeteg nagyon egyedi mágikus lény is, akikről eddig még egyáltalán nem is hallottunk más filmekben. Ezek pedig a különböző évadokban jelennek meg, hogy mindig legyen egy kis újdonság és a sorozat ne váljon unalmassá.

          Bár nekem nem igazán tetszett a 7. és 8. évad, az utolsó részt mégis szerettem. A 6. évad végén Elena kómába esik, mivel a színésznő Nina Dobrev sajnos kilépett a sorozatból, és csak a 8. évad végén tért vissza. Nélküle a sorozat már nem volt ugyanaz. Nem volt rossz, mert még mindig meg voltak a többiek és érdekes is volt, viszont Elena nélkül végig az volt az érzésem, hogy valami hiányzik.

          Szerencsére a sorozat végére visszatért Nina, tehát Elena felébredhetett és elkezdhette az életét Damonnal miután Stefan feláldozta magát, hogy egyszer és mindenkorra megszabaduljanak Katherinetől.

          Meg kell hogy mondjam, a film készítőinek sikerült olyan finálét összehozniuk, hogy annak ellenére, hogy nem Stefan volt a kedvenc karakterem a végén mégis megsirattam a halálát. Sajnáltam, hogy vége lett a sorozatnak, de örültem, hogy méltó befejezést kapott.

Enjoy this post?

Buy 2Generations a coffee

More from 2Generations