Ovidiu Roman
14 supporters
Mesaj pentru compozitorii din România

Mesaj pentru compozitorii din România

Oct 29, 2023

Cine are urechi de auzit, să audă..

Prin această postare îmi doresc să stârnesc interesul compozitorilor din România înspre a scrie cântece care modelează o națiune în bine. De ce spun asta? Pentru că din tot ce am văzut în viața mea, și din experiențele altora, muzica modelează vieți, mentalități, emoții. Prin muzică poți ajunge mult mai ușor la un om, decât prin niște legi. Și astfel, dacă o țară întreagă ascultă niște versuri care vorbesc despre sinucidere, ură, și tot felul de lucruri nepotrivite, ghiciți ce fel de oameni se vor regăsi în acea țară. Ceea ce se promovează în versurile cântecelor, aceea o să și vedem întâmplându-se. Atunci când artiștii cântă numai despre despărțiri în cuplu, înșelăciune și certuri, oare ce vor alege să facă tinerii care vin în generațiile următoare cu relațiile lor? Oare este atât de greu să încercăm să descoperim ce este dragostea adevărată, relațiile sincere, împăcarea, și să cântăm despre acestea? Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulți compozitori din România, și să punem mâna să facem ceva mult mai bun și mai vindecător pentru țara noastră. De ce să nu cântăm despre hărnicie, binefacere și corectitudine, în loc de destrăbălare și tot felul de minciuni despre imaginea de sine?

Dacă muzica modelază emoțiile, atunci aș face bine să am grijă ce transmit prin versurile cântecelor mele. Adică, mai bine să îmi doresc să aduc viață și bucurie în inima cuiva, decât gânduri de depresie și anxietate. Cuvintele mele pot să ridice sau să doboare. Nu mai bine încerc să ajut pe altul să rămână în picioare? De ce să nu cânt despre unitatea în familie, în loc de divorț? De ce să nu lăsăm o moștenire bună și sănătoasă copiilor care vin după noi?

În cuvintele fiecăruia se regăsește puterea vieții sau a „morții”. Compozitorilor, vă încurajez să scrieți cântece care aduc viață, care îl ridică pe celălalt, care te motivează să trăiești o viață echilibrată. Investiți în abilitatea de a face binele, și veți vedea o țară schimbându-se înspre și mai mult bine.

Poate facem și partea a 2 a cândva.. cam atât pentru astăzi.

Photo by: Fotografie de la Andrea Piacquadio.

Enjoy this post?

Buy Ovidiu Roman a coffee

More from Ovidiu Roman