Ovidiu Roman
14 supporters
2 ani de compoziție în cuib (VI)

2 ani de compoziție în cuib (VI)

Feb 19, 2023

Ioan 1:1-5 „La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, și viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o".

Cântecul „Yeshua” este primul cântec compus de grupul nostru, și a fost o experiență foarte frumoasă. Este unul din cântecele în care am vrut să includem ideea de Trinitate. Ne-am dorit să avem o imagine a Tatălui, a Fiului și a Duhului Sfânt, deoarce am sesizat o lipsă în cântecele din repertoriul românesc, care să aibă toate ideile acestea laolaltă.

Am ales să denumim cântecul „Yeshua”, deoarce erau în grup persoane cu o afinitate pentru limba ebraică, dar și pentru că sună un pic mai diferit, mai divers. Știind că înseamnă „Salvatorul”, am încercat să Îl arătăm pe El ca fiind „Cuvântul”, care de la început era cu Dumnezeu, și era Dumnezeu, și să creionăm într-o oarecare măsură felul în care El a deschis o cale liberă spre Tatăl.

Refrenul este pur și simplu o rededicare a întregii noastre vieți, Lui.

Imaginea Duhului Sfânt apare la bridge, arătând că El este puterea ce L-a înviat pe Hristos din morți, puterea care ne eliberează pe noi, care este în noi, iar înfierea noastră în familia lui Dumnezeu înfăptuindu-se tot prin El.

Spoiler: demo-ul se poate asculta în postarea "Yeshua demo", și este disponibil doar pentru supporters.

Îmi aduc aminte că în anul 2020, în perioada cu pandemia cântam cu chitara, și am primit refrenul cântecului. Iar după aceea am început să construim și strofele, și bridge-ul.

La progresiile de acorduri, melodii, a contribuit mult Vali, iar din nou, ideile le-am implementat repede, deoarce am rezonat toți cu ele.

Enjoy this post?

Buy Ovidiu Roman a coffee

More from Ovidiu Roman