Чорновик теорії про Анемо АохонтаВенті

Чорновик теорії про Анемо АохонтаВенті

Aug 16, 2023

У цій статті ми розглянемо одразу дві теорії, одна з яких стала теорією через нехтування гравцями певних фактів та відсутність глобальної інформації про деякі аспекти гри, а інша через те, що я дойобиста 🙂

Тож, Анемо Архонт Барбатос… фея?

Так. Я не одноразово зазначала це в своїх попередніх статтях, бо я впевнена в цьому на 99%. 1% залишу на долю випадку та вмінні Хуверсів перекручувати власні матеріали.

Почнемо з того, що частіше за все гравці з якими я вступала в дискусію, що до цього, аргументували свою позицію тим, що Барбатос з історії відрізняється від тих фей, що ми зустрічаємо в світі. Так-то воно так, бо уявіть собі (!) історія Барбатос намальована певним стилем, що імітує популярний для храмів південного-заходу Европи вітраж, а відповідно, він значно мінімалізованіший за тих фей, що ми бачимо в світі. Однак, давайте проведемо порівняння:

  • вушка: є

  • одне крильце: є

  • два вусика на юбці: є

З того що відмінне:

  • у Барбатоса видно дві ніжки в той час як у звичайної феї вона одна

  • Барбатос має обличчя, коли у фей на його місці суцільний сяючий шар без очей

Що правда все це знов ж пояснюється стилем повісті і тим, що це людська легенда, яка передається з покоління в покоління та оспівується бардами. Тож, дещо могло бути спеціально опущено. Або ж це пов'язано з тим, що Барбатос на відміну від своїх родичів, яких ми зустрічаємо, був значно менше підданий прокляттю фей, що призвело до їх деградації, і відповідно мав більше деталей. Зрештою у грі ми також маємо два різних типа фей:

Перші з яких мають крила, вуса, хвостик, а інші просто бульбашка з вушками. На мою думку, другий тип фей це одна з останніх стадій їх деградації, бо такі феї навіть не мають власного будиночку та безцільно блукають світом. До речі, цікаво що феї в Інадзумі мають настільки ж наближену, до останньої стадії деградації, зовнішність, а їх будиночки не мають фізичної структури. Схоже, що це пов'язано з тим, що вони вже не мають можливості будувати собі дім через фізичні вади, а тому імітують його з власної енергії.

Тож, Барбатос фея. Але чому тоді він виглядає, як янгол в своїй божественній сутності?

Насправді, Барбатос так виглядає не тому, що його таким зробила божественна сила, а тому, що він повернув собі повноцінний вигляд феї після її отримання — очистився від прокляття. Тобто він виглядає так, як мав би виглядати без його впливу.

Я розумію, що ви звикли до того, що феї це такі створіння з крилами бабок чи метеликів, однак це Ґеншин. Тейват сповнений відсилок та трактувань на біблію, а тому феї в розумінні цього світу неймовірно гарні істоти в яких не визначити статі (що, до речі, і було з Барбатосом на його релізі), їх голоси неймовірно гарні та чаруючі (що дійсно можна сказати про Барбатоса), а крилами слугує пташина пара з білосніжним оперенням (що можна побачити у божій подобі Архонта).

Іронічно, до речі, що “янголи” в цьому світі прокляті, а “демони” підняті до рівня абсолюту. Гадаю це також тонкий натяк на “перевернутий” Тейват.

До того ж, коли анонсували всіх передвісників, зливери якось обмовились, що Колумбіна та Барбатос є створіннями одного виду — у неї пара білих крил за спиною та на голові, в трейлері вона наспівує колискову для Сеньйори, а її обличчя напівзакритте вуалью. Нам звичайно фактично зазначили, що вона жінка але… хто знає цих фей!

У одному з артів, з передвісниками, де нам усіх їх представити на сніжних просторах в чібі версії, гравці навіть помітили крила Колумбіни, які лежать на її плечах. Що правда знайти цей малюнок ми не змогли усім адмінським складом. Після обнови Твіттеру доступ по старих записів зник, на Хойолабі він не публікувався, а до ВК ми не поліземо ні за які примогеми. Якщо у вас зберігся цей арт просимо зв'язатися з нами!


Добре, ми визначили, чому Барбатос фея і які для цього твердження є аргументи. А як що до Венті? Хто він в біса такий?!

“Що? Венті та Барбатос, різні істоти? Маска перегрілася на сонечку~” — скажете ви, а я нагадаю, що обіцяла розповісти про маленький такий дойоб до деталей.

Ближче до суті. Тут чудово видно, що Венті має одну пару крил в подобі Бога:

Але Барбатос мав 3 крильця:

І на Мондштадському Оці Бога також 3 пари крил:

Окрім Ока Бога Каї

Одже, Барбатос показує свою “неповну форму”? Чи це все ж не зовсім Барбатос?

Тут мені варто нагадати, як з'явився Венті таким яким ми його знаємо.

(ЛІТЕРАТУРНА ВСТАВКА

Зауважу, що на мою ОСОБИСТУ думку, той кого ми бачимо не є Анемо Архонтом, це лише тіло барда в якому спить Барбатос підживлюючи його своїми силами. Саме тому Венті має лише одну пару крил, саме тому Венті такий щирий що до Селестрії, саме тому він точно знає, яким має бути Мондштадт і коли треба йому допомогти повернутися на шлях істини. Зрештою той хлопець був досить сміливим, щоб бути на полі бою проти Декарабіана будучи лише людиною. Ця сміливість та самопожертва відображається у всіх хто отримує анемо силу.

До того ж, ми так і не знаємо його імені. Невідомий бард? Справді? Ви дійсно хочете сказати, що він забув ім'я того чию зовнішність “привласним?” Я в це не вірю. За весь цей час Венті проявляв себе, як створіння, що зберігає пам'ять про героїв, тож як він міг забути когось НАСТІЛЬКИ важливого? Як він міг забути ім'я свого друга?

Має бути причина окрім карозії!

(ДРУГА ЛІТЕРАТУРНА ВСТАВКА

Enjoy this post?

Buy Божевільна Маска a coffee

More from Божевільна Маска